Crystal Story

1984-ben, franciaországi útja során Jerry Rosenblatt, a Crystal alapítója és ügyvezető igazgatója megismert egy ásványi anyagból készült terméket, amelyet víztisztításra használtak. Felismerte, hogy ez a termék természetes, ugyanakkor hatékony dezodorként is alkalmazható. Megkezdte az ásványi anyagok importálását, felállított egy kis csapatot, melynek tagjai a köveket egyenként kézzel formázták meg, simára csiszolták, csomagolták. A kövek között nem volt két egyforma, átmérőjük 20-25 cm, súlyuk pedig 170-280 gramm volt. A terméknek Jerry a „Le Crystal Naturel” nevet adta. Egy bőröndnyi fura kővel járta az USA áruházait, s próbálta rávenni a vásárlókat arra, hogy vegyék meg ezt a furcsa külsejű terméket, mely a kellemetlen testszag elleni természetes védelemmel kecsegtetett.

A nagy áttörés a Henri Bendel nevű legendás New York-i áruházban következett be. Az áruház vezetősége bízott a kövek sikerében, ezért egy teljes oldalas reklámot tettek a New York Times-ba. A kövek hatalmas sikert arattak, egy nap alatt elfogytak. A többi híres áruház – mint például a Bloomingdale’s vagy a Marshall Fields – is megkezdte a „Le Crystal Naturel” árusítását, így Jerry kis üzlete felvirágzott.

Mivel a crystal body dezodorok iránti kereslet egyre nőtt, a vásárlókör szélesítése érdekében Jerry megkezdte a Kő különféle variációinak gyártását és árusítását. A termékeket – melyek ma Crystal Body dezodorok néven kaphatók – gyógyszertárakban és bio boltokban árusították. Először (1993) a stift jelent meg, majd gyors egymásutánban a spray és a golyós dezodor (1997). A lábdezodort 1997-ben dobták piacra, az utazó stiftet pedig 2000-ben. 2009 tavaszán pedig az új, gyengén illatosított, természetes Crystal essence termékek is a piacra kerülnek.

A cég két védőzárral látta el a tekerhető stift tartót (szabadalmi szám: 5,518,715 és 5,902,062), melyeknek köszönhetően a dezodorkristály nem mozdul el. Vásárlóink szerint a Crystal Body dezodorok egy évig is kitartanak. A vásárlók lelkesedésének és hűségének köszönhetően ma a Crystal több mint 20.000 üzletben kapható az USA-ban, Kanadában, Európában, Latin-Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten.  A Crystal továbbra is gyártja, és világszerte árusítja az eredeti Kő-dezodort, melynek összetevői valamennyi természetes dezodorban megtalálhatók.

A cég „A kampány a biztonságos kozmetikumokért” elnevezésű szervezet tagja, így arra kötelezték magukat, hogy valamennyi termékük megfeleljen az Európai Unió 76/768/eeC számú direktívájának, mely értelmében a termékek nem tartalmaznak rákkeltő, mutagén, születési rendellenességet okozó összetevőt.

A Crystal Deok készítése során nem végeztek és a jövőben sem fognak állatkísérleteket végezni. Adományokkal támogatják a rákbetegeket gyógyító intézeteket, az állatvédő ligákat, iskolákat, hajléktalan szállókat, alapítványokat, élelmiszerbankokat és más jótékonysági szervezeteket a világ minden részén. Jerry Rosenblatt még mindig velünk van, és természetesen minden nap használja a Crystal Dezodorokat.