Izzadás és a testszagról röviden

Miért izzadunk?

A verejtékmirigyek külső elválasztású mirigyek. Váladékukat a bőr felszínére ürítik. A verejtékmirigyek által termelt és kiválasztott váladék hűti testünket, így teremti meg a külvilág és belsőnk közti hőmérséklet harmóniáját. A nagy melegben az izzadás megakadályozza, hogy hőgutát kapjunk. Ezért ha elzárjuk a verejtékmirigyek kivezető nyílásait, megszüntetjük az izzadást, akkor nem lesz, ami testünket hűtse és mivel a mirigyek a vegetatív idegrendszernek köszönhetően, működnek, de nem tudnak kiürülni, kialakul a rossz közérzet, az ingerlékenység, fejfájás. Egyre több onkológiai intézet a mellrák és a nyirok rák kialakulásáért az izzadást megszüntető izzadság gátló dezodorokat teszi felelősé. A verejtékmirigyekben visszamaradó méreg anyagok károsan hatnak a körülöttük lévő mirigyekre, ahol összegyűlnek, és nem tudnak a szervezetből kiürülni.

Megszüntethető-e a testszag és a fokozott izzadás?

A válasz egyszerű: igen. A normál izzadásra szükségünk van, a test szagra nincs. A Crystal Dezodorok meghagyják a test normál izzadását, melyre a hőháztartásunk normál működéséhez szükség van. A Crystal Dezodorok használatakor a bőr felülete sós lesz, mely a baktériumok szaporodásának nem megfelelő. A baktériumok nem tudnak elszaporodni, nem táplálkoznak, nem ürítenek, nem alakul ki a testszag, a vegetatív idegrendszer nem készteti túlzott működésre a verejtékmirigyeket. A Crystal Dezodorok használatával a bőr felülete a baktériumok számára nem lesz megfelelő, testszag mentes lesz a kezelt terület.

  • Az izzadás az egészséges szervezet, alapvető élet funkciója, szükségünk van rá!
  • A testszag ami kellemetlen, és nem szükséges az élet normál működéséhez!
  • Ne az izzadást szüntesd meg, ha nem a testszag kialakulását akadályozd meg!

Miért kell a láb izzadást kezelni?

A tenyéren és a talpon található a legtöbb verejtékmirigyünk. A láb szinte állandóan nedves a verejtékmirigyek működése miatt minden korosztályban. Csecsemők lába is izzad és az ujjak közt lehet érezni a jellegzetes lábizzadás szagát. A láb ortopédiai elváltozásai, a harántboltozat süllyedés és a hosszanti boltozat süllyedés következtében a láb tele talppal érintkezik a talajjal, megszűnik a láb természetes szellőzése. A folyamatos izzadás nem tud felszáradni, az ujjaknál és a talpon a bőr felázik, kirongyosodik. A sérült hám felületen a gombák meg tudnak telepedni és el tudnak szaporodni. Kialakul a bőr gomba, melynek egyik változata, ami a lábon a leggyakoribb az úgynevezett „atléta láb”. A Crystal Deo láb spray képes a gombák szaporodását megakadályozni, a meglévő spórákat elpusztítani és a kipállott bőr hámrétegét regenerálni. A napi tisztálkodás után a szárazra törölt lábat a talp felől kell napi rendszerességgel permetezni. Az eredmény napokon belül látható az ujjak közt és a talpon a bőr felülete ismét sima, sérülés mentes lesz.

Miért alakul ki a testszag?

A bőr felszínén, a bőr élőflórájában számunkra hasznos és nem hasznos baktériumok élnek. A baktériumok mikroszkopikus élőlények melyek a verejtékmirigyek által kiválasztott folyadékból, az izzadságból táplálkoznak. Ami táplálkozik az a számára nem hasznosítható anyagot ki is üríti. Ez a melléktermék okozza a kellemetlen testszagot. A test hajlataiban, a nem jól szellőző részeken a baktériumok optimális hőmérsékletben nagyon gyorsan elszaporodnak. Minél több baktérium van, egy helyen annál többen táplálkoznak, annál többet ürítenek, annál erősebb lesz az izzadás, intenzívebb lesz a testszag. Az izzadás addig nem zavaró, míg nem túlzott.

Mi a túlzott testszag kialakulásának oka?

A stressz következtében a verejtékmirigyek fokozzák működésüket, hogy a fokozott állapotban lévő szervezetet kívülről optimálisan hűtsék. A szervezeten belüli betegségek, gyulladások mind elő idézhetik a fokozott izzadást. A beteg ember izzadság szaga sokkal intenzívebb, mint amikor egészséges. A fokozott izzadáshoz sokszor kellemet szag is társul. A pajzsmirigy problémák, a mellékvese rendellenessége, az emésztési zavarok, a klimax, a kemoterápiás kezelések a szervezetben felgyülemlett méreg anyagok a verejtékkel távoznak a szervezetből. A hosszan tartó gyógyszeres kezelések mellék terméke is gyakran erős, intenzív testszag. Ez különösen igaz a rákos betegek kemoterápiás kezelése során. A fokozott izzadás és a kellemetlen testszag sok kismamának terhesség alatt okoz kellemetlen napokat. A beteg ember akármilyen dezodort, kozmetikumot nem használhat, mert azok esetleg negatív hatással vannak a betegség lefolyására. A bőr felszívó szerepének köszönhető, hogy a kozmetikumok táplálni, hidratálni tudják a bőrt. Viszont a bőr nem tud különbséget tenni a szervezet számára kellemetlen, káros anyagok és a hasznos kozmetikumok közt, ezért érdemes utána nézni mit tartalmaz a dezodor, milyen hatással van a bőrre, milyen hatással lehet a szervezetre esetleges betegség esetén.